Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Oostzaan
 
 
Homepage Homepage


De Kerkbuurten van oktober kunt u hier lezen.

MEDEDELINGEN voor de komende periode kunt u in de nieuwe Kerkbuurten lezen.
Het was zaterdagmiddag, 30 september een drukke middag. Buiten de normale bloemen voor de kerk die ik dan bij ESPRIT, in de Klaverweide, ga halen, moesten er vandaag 120 bloemen naar de gevangenis "De Sluis"in Westzaan. Dit doen we twee maal per jaar, zoals alle kerken in de wijde omgeving dit ook doen. Het werden deze keer verschillende kleuren Gerbera's, best een vrolijk gezicht.

Fijn als onze bloemenman zo met ons als kerk "meedenkt".

Maartje had 120 kaartjes gemaakt voor bij de bloemen, waarop staat " Een hartelijke groet en bemoediging vanuit de Kerk te Oostzaan" en het plaatje van de Kerk op de andere kant.

Van Helmina Pronk – de Graaff, (kort geleden heeft ze nog gepreekt bij ons) die daar Pastor is, horen we dat de mensen daar altijd blij zijn met één bloem. De bloemen staan dan zondags (nu dus 1 oktober) in de verschillende diensten, die in één ruimte worden gegeven. Na afloop van elke dienst mag elke gevangene 1 bloem meenemen naar zijn cel.

Als je de bloemen heen brengt moet dat gebeuren om even na 16.00 uur, dan is er net gewisseld van het personeel. Je moet je identificeren en door verschillende deuren die direct weer in het slot vallen. Je loopt door een ruimte waar de bezoekers hun spullen in kluisjes moeten doen en daar achter staan een paar emmers met water voor de bloemen. Zodra je klaar bent (overal hangen camera’s) gaat het ritueel weer van voor af aan. Ik ben altijd weer blij als ik weer buiten ben.

Jaap DralWe draaien momenteel  2 groepen (elke groep komt ongeveer 1 x per 3 weken in het BJC bij elkaar.
. Rock Solid (voor tiener van groep 8 en klas 1 VO)
. Solid Friends (voor tieners vanaf klas 2 VO en hoger
 
.
 
                   

terug
 
 
 
 

Kerkdienst
datum en tijdstip 29-10-2017 om 10.00 uur
Collecte SOS Kinderdorpen : LET OP : GEEN KINDERKERK !
 
meer details

 
Meerjaren Onderhoudsplan

Het meerjaren onderhoudsplan van de kerk
 
Jeugd

Rock Solid 2017. Informatie over de drie Rock Solid Groepen.
 
In Memoriam

Een herinneringspagina van gemeenteleden welke dit jaar zijn overleden.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.