Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Oostzaan
 
 
Homepage Homepage

Kerstmarkt in de Grote Kerk  in Oostzaan
Zaterdag 16 december vindt in de Grote Kerk een gezellige kerstmarkt plaats van 10 uur tot 14.30 uur. Er is van alles te koop en te doen. Kerstversiering, kaarsen, winterkleding, huisraad. Daarnaast is er van alles te eten, te drinken, gezellig met elkaar te praten en een rad van avontuur.

Mensen die willen bijdragen door spullen beschikbaar te stellen, kunnen deze vrijdag 15 december afgeven in de kerk tussen 12 uur en 17.30 uur en tusse 19 uur en 20.30 uur.PASSION IN DE ZAANSTREEK

Het gevoel van de landelijke Passion ervaren in je eigen Zaanstreek:
Op zaterdag 24 maart 2018 (een week voor Pasen) vindt 'De Zaanse Passion 2018' plaats in het Veldpark te Zaandam.
De symbolische tocht met een wit kruis zal vanuit de Burcht naar het Veldpark gedragen worden door mensen die elkaars lasten willen dragen in de Zaanstreek.
Het thema is 'verbinding'. Maria Magdalena en Maria (de moeder van Jezus) kijken terug op het leven van Jezus.
De bestaande voorstelling met muziek van de professionele coverband The Challenge, wordt verrijkt met Oosterse (Syrische) muziek en interreligieuze aspecten (hoe wordt Jezus gezien vanuit verschillende religies/visies).
Verschillende kerken/organisaties in de Zaanstreek organiseren samen dit grote verbindende project.
De regisseur is dit keer Ferdinand Borger (theoloog/theatermaker, gewerkt bij IKON & NCRV), De filmscenes op locaties in de Zaanstreek worden opgenomen door filmmaker Steven Geldof. 
Het projectteam bestaat uit vertegenwoordigers uit de gezamenlijke kerken/organisaties. Op 16 december is de startbijeenkomst van 12.00-15.00 uur in De Ontmoeting (Parklaan 1, Zaandijk)
Iedereen die voor of achter de schermen mee wil werken is dan van harte welkom. Wil je zingen, acteren, meewerken in het projectteam, naaiatelier, de catering, de technische groep, de PR-groep, de symbolische tocht-groep, meld je dan even aan via ds. Mirjam Sloots ( ).
Samen gaan we er iets moois van maken!     


 

BEHEER WEBSITE.

Hierbij de mededeling dat ik heb besloten om ingaande 1 januari 2018 met mijn werkzaamheden aan de website te stoppen.
Ik heb geconstateerd dat mijn inzet en motivatie niet meer voldoende zijn om de site zodanig te onderhouden dat deze een actuele kerkelijke nieuwsbron blijft.
Aangaande opvolging is op dit moment nog geen duidelijkheid, als u interesse heeft of iemand kent die dit zou willen doen, kunt u dit doorgeven.
Wel zal de redactie van Kerkbuurten maandelijks het blad op de website plaatsen.

Jan de Waal

 


Knutselmiddag en Sint-Maarten
Zaterdag 11 november hebben 20 kinderen een gezellige middag gehad
en heel veel windlichtjes geknutseld. 's Avonds stonden deze lichtjes vanaf
de buitentrap van de kerk tot voorin de kerk aan beide kanten van het pad
opgesteld. in de kandelaren brandden kaarsen. Buiten stond een vuurkorf.
Heel veel kinderen zijn met en zonder ouders, maar allemaal met lampion,
naar de kerk gekomen. Sommige kinderen bleven afwachtend bij de deur
staan tot hen gezegd werd dat zij binnen mochten komen, andere liepen direct door het pad van lichtjes naar de piano. Hier begeleidde onze Jan de Waal de kinderen bij het zingen van de Sint-Maarten liedjes. Ook tussendoor speelde hij muziek. Marion en Alice gaven de kinderen het eerste kerstkransje van het jaar met daarbij een uitnodiging voor de kinderdienst van 12 november en een aankondiging van de kinderkerstdienst op 25 december. 
Op Facebook postte een moeder: "Wat was het sfeervol om in de kerk Sint-Maarten te lopen. Bedankt voor deze mooie herinnering". En een van de kinderen zei: " ik voelde mij net een koning, zo door dat pad met lichtjes naar voren naar de muziek toe lopend".Kinderdienst
Op 12 november von d onder de leiding van Abelthe Hoogenkamp een kinderdienst plaats.
Hierbij een tweetal prenten


Nieuwe Kerkbuurten
De Kerkbuurten van november inclusief de eerste helft december kunt u hier lezen.


MEDEDELINGEN voor de komende periode
kunt u in de nieuwe Kerkbuurten lezen.
 


Gebaar van de Oostzaanse kerk aan de Zaanse gevangenis

Het was zaterdagmiddag, 30 september een drukke middag. Buiten de normale bloemen voor de kerk die ik dan bij ESPRIT, in de Klaverweide, ga halen, moesten er vandaag 120 bloemen naar de gevangenis "De Sluis"in Westzaan. Dit doen we twee maal per jaar, zoals alle kerken in de wijde omgeving dit ook doen. Het werden deze keer verschillende kleuren Gerbera's, best een vrolijk gezicht.

Fijn als onze bloemenman zo met ons als kerk "meedenkt".

Maartje had 120 kaartjes gemaakt voor bij de bloemen, waarop staat " Een hartelijke groet en bemoediging vanuit de Kerk te Oostzaan" en het plaatje van de Kerk op de andere kant.

Van Helmina Pronk – de Graaff, (kort geleden heeft ze nog gepreekt bij ons) die daar Pastor is, horen we dat de mensen daar altijd blij zijn met één bloem. De bloemen staan dan zondags (nu dus 1 oktober) in de verschillende diensten, die in één ruimte worden gegeven. Na afloop van elke dienst mag elke gevangene 1 bloem meenemen naar zijn cel.

Als je de bloemen heen brengt moet dat gebeuren om even na 16.00 uur, dan is er net gewisseld van het personeel. Je moet je identificeren en door verschillende deuren die direct weer in het slot vallen. Je loopt door een ruimte waar de bezoekers hun spullen in kluisjes moeten doen en daar achter staan een paar emmers met water voor de bloemen. Zodra je klaar bent (overal hangen camera’s) gaat het ritueel weer van voor af aan. Ik ben altijd weer blij als ik weer buiten ben.

Jaap DralWe draaien momenteel  2 groepen (elke groep komt ongeveer 1 x per 3 weken in het BJC bij elkaar.
. Rock Solid (voor tiener van groep 8 en klas 1 VO)
. Solid Friends (voor tieners vanaf klas 2 VO en hoger
.
 
                   

terug
 
 
 
 

Kerkdienst
datum en tijdstip 17-12-2017 om 10.00 uur
Collecte : Bartimeus - Derde Advent
meer details

 
Meerjaren Onderhoudsplan

Het meerjaren onderhoudsplan van de kerk
 
Jeugd

Rock Solid 2017. Informatie over de twee Rock Solid Groepen.
 
In Memoriam

Een herinneringspagina van gemeenteleden welke dit jaar zijn overleden.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.